MICHAŁKI

  • wyświetlono: 1459 |
  • dodany do książki kucharskiej: 20 |
  • polecenia: 0

Od kiedy mam ten przepis robię je często, tak świetnie wyglądają i równie dobrze smakują.

CIMG7206
  • 90min

Składniki

2/3 szklanki kokosu
1/2 margaryny
duża łyżka masła orzechowego
2/3 szklanki cukru pudru
1 szklanka mleka w proszku
czekolada

Sposób przygotowania przepisu:

MICHAŁKI

  • 1. Połowę z podanej ilości masła roztop. Dodaj kokos i chwilkę mieszaj ciągle na ogniu. Odstaw i czekaj aż całkiem ostygnie. Resztę masła utrzyj z cukrem i masłem orzechowy, Dodaj zimny kokos i mleko w proszku. Jeśli masa będzie za rzadka dodaj mleka w proszku, a gdy za twarda margarynę. Uformować różne kształty i wstawić na godzinę do lodówki. Można posilić się sylikonowymi foremkami. Roztopić ulubioną czekoladę, może być gorzka, biała lub mleczna. Maczać Michałki w czekoladzie. Nadmiar usunąć i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować.

Porady

Zamiast czekolady Michałki można obtoczyć w cukrze pudrze, a jeśli ktoś nie lubi orzechowego masła, zamiast niego można dodać krem czekoladowy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

puszyste racuszki bez drożdży

Dodane przez: katrinaM24

Puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży

Wyrośnięte racuchy z jabłkami bez...

Babeczki waniliowe

Dodane przez: AnetaJ

Babeczki waniliowe

To najprostsze babeczki na świecie....

Słodkie placuszki z jabłkiem

Dodane przez: rzelkazag

Słodkie placuszki z jabłkiem

Jeśli obiad na słodko, to tylko...

image-061sa16

Dodane przez: JulkaTomeczek

Jabłecznik z kruszonką

Szarlotka z kruszonką, czyli pyszny...

image-256yewe

Dodane przez: bozena58

Krem mascarpone gęsty

Krem mascarpone gęsty to smaczny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE