MICHAŁKI

4.5 (186 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Od kiedy mam ten przepis robię je często, tak świetnie wyglądają i równie dobrze smakują.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2/3 szklanki kokosu
    1/2 margaryny
    duża łyżka masła orzechowego
    2/3 szklanki cukru pudru
    1 szklanka mleka w proszku
    czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Michałki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę z podanej ilości masła roztop. Dodaj kokos i chwilkę mieszaj ciągle na ogniu. Odstaw i czekaj aż całkiem ostygnie. Resztę masła utrzyj z cukrem i masłem orzechowy, Dodaj zimny kokos i mleko w proszku. Jeśli masa będzie za rzadka dodaj mleka w proszku, a gdy za twarda margarynę. Uformować różne kształty i wstawić na godzinę do lodówki. Można posilić się sylikonowymi foremkami. Roztopić ulubioną czekoladę, może być gorzka, biała lub mleczna. Maczać Michałki w czekoladzie. Nadmiar usunąć i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować.

Porady

Zamiast czekolady Michałki można obtoczyć w cukrze pudrze, a jeśli ktoś nie lubi orzechowego masła, zamiast niego można dodać krem czekoladowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować