1.Filety z indyka rozbijamy i solimy.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem i doprawiamy solą i pieprzem. Fileciki maczamy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i jeszcze raz maczamy w jajku. Kładziemy na patelni i obsmażamy z dwóch stron na złoty kolor.
2.Całą paprykę wkładamy do piekarnika i opiekamy ją po czym ściągamy z niej skórkę i wyjmujemy pestki. Kroimy na małe paseczki.
Fasolę odcedzamy i płuczemy.
3.Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i smażymy aż się zeszklą. Dokładamy mięso mielone i smażymy na małym ogniu do wyparowania wody, które puściło mięso. Dokładamy opieczoną paprykę i odcedzoną fasolę. Doprawiamy solą, pieprzem, natką i słodką papryką. Smażymy jeszcze 5 minut.
4.Usmażone sznycle układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wykładamy farsz.
5.Na każdy sznycel z farszem układamy plastry sera żółtego i na wierzch kładziemy świeży rozmaryn.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st i pieczemy ok. 30 minut.
Porady
-Świeży rozmaryn moczymy w oleju żeby się nie spalił podczas pieczenia.
-Podajemy np. z pieczonymi ziemniaczkami posypanymi suszonym rozmarynem.
Komentarze