1.Ciasto:Żółtka utrzeć z cukrem, dodając ciepłą wodę i olej. Następnie dodać przesianą z proszkiem mąkę i utartą skórkę pomarańczy.
2.Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
3.Ciasto podzielić na dwie części, do jednej wsypać kakao.Piec każde ciasto osobno w keksowych foremkach w temp. 180 st. Celsjusza przez 30-40 min.
4.Krem: 3 szklanki mleka zagotować z cukrami. Resztę mleka wymieszać z mąką ziemniaczaną i pszenną Dodać do gotującego się mleka, zagotować, wystudzić.
5.Masło utrzeć, dodawać budyń, cały czas ucierając na puszystą masę.
6.Upieczone ciasta pokroić w kromki. Układać na przemian - ciemne, jasne i przekładać kremem. Poskładane ciasto posmarować masą, posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki.
Porady
Schłodzone ciasto kroimy po skosie.
Ciasto możemy również ozdobić polewą czekoladową lub kolorową posypką.
Komentarze