Metka z boczku wędzonego i cebuli

  • wyświetlono: 237 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna pasta na chleb, szybkie i łatwe przygotowanie. Smakuje jak metka.

logo
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

boczek wędzony bez skóry, żeber i chrząstek 40 dag
cebula 1 szt.
łyżka oliwy z oliwek, lub inna oliwa
ulubione zioła do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Metka z boczku wędzonego i cebuli

  • Metka z boczku wędzonego i cebuli1. Boczek kroimy w dużą kostkę i mielimy razem z cebulą przez sitko 3-4 mm. Zmielony boczek z cebulą polewamy łyżką oliwy z oliwek i wyrabiamy, dobrze wyrobiona pasta lepiej się smaruje na chlebie. Każdy może sobie doprawić do smaku ulubionymi ziołami. Przechowujemy w lodówce, miseczkę z pastą przykrywamy folią i w ten sposób umieszczamy do lodówki żeby zapachu w lodówce nie było.

    Smacznego !!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śniadaniepasta_na_chlebsmarowidło_z_wędzonego_boczkumortadela_z_boczku

Komentarze

Podobne przepisy

Smalec na wędzonym boczku

Dodane przez: AnetaJ

Smalec na wędzonym boczku

Taki smalec to pyszny dodatek do...

pasta

Dodane przez: ladygoga

Pasta z makreli wędzonej z cebulą

Wyśmienite smarowidło!

Pasta z wędzonej makreli.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pasta z wędzonej makreli i warzyw

Bardzo smaczna pasta z wędzonej...

pasta z dorsza

Dodane przez: aliss06

Pasta z wędzonego dorsza i twarogu

Zdrowy początek dnia... alternatywa...

image-06tflf4

Dodane przez: wiesiołek

Pasta z jajek i makreli wędzonej

Pyszna, zdrowa i nigdy się nie...

Pasta z makreli wędzonej, twarogu i jajek

Dodane przez: weronika63

Pasta z makreli wędzonej, twarogu i jajek

Pasta rybna do chleba, tym razem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE