Metka cebulowo czosnkowa z przyprawami

  • wyświetlono: 251 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Metka z wędzonego boczku to nasze ulubione smarowidło, na to pomidor ze szczypiorkiem, palce lizać :)

1545998009610
  • 8 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

500g boczku wędzonego (nie parzonego)
1 kiełbasa podwawelska lub toruńska
3 ząbki czosnku
2 mniejsze cebule pokrojone w drobną kostkę
olej do smażenia cebuli
pieprz świeżo mielony
przyprawa Kamis pomidory suszone z czosnkiem i bazylią

Sposób przygotowania przepisu:

Metka cebulowo czosnkowa z przyprawami

  • 1. Boczek bez chrząstek i skóry pokroić na kawałki i razem z kiełbasą przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa.
    Podczas mielenia sukcesywnie dodawać obrane ząbki czosnku.
    Pokrojoną cebulę zrumienić na rozgrzanym oleju, wszystko dobrze wymieszać, dodać pieprz mielony i przyprawę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

boczek wędzonysmarowidło domowewędlina swojska

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta czosnkowa

Dodane przez: anik9

Pasta czosnkowa

Idealny dodatek do wszystkich dressingów...

gotowe

Dodane przez: ziutula

masło pietruszkowo-koperkowo-czosnkowe

masło jest tak pyszne smakowo i...

Pasta imbirowo czosnkowa

Dodane przez: Kasia Pichci

Pasta imbirowo czosnkowa

Za oknem pogoda w kratkę. Tu ciepło...

Pasta szparagowo-czosnkowa z fetą

Dodane przez: monikaT83

Pasta szparagowo-czosnkowa z fetą

Proste a jakie dobre:)

Pasta ogórkowo-czosnkowa

Dodane przez: MonikaW

Pasta ogórkowo-czosnkowa

Idealna na kanapki, krakersy lub...

Wzmacniająca pasta czosnkowa

Dodane przez: AnetaJ

Wzmacniająca pasta czosnkowa

Bo geniusz tkwi w prostocie. Jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE