Melopita

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Świąteczną podróż rozpoczynam od odwiedzenia Grecji. Wpadamy dzisiaj na pyszny kawałek greckiej Melopity :) Kto chce spróbować? :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    500g ricotty
    75ml miodu gryczanego
    2 jajka
    1,5 łyżki skrobi kukurydzianej
    2 łyżeczki suszonego tymianku
    skórka otarta z 2 limonek
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka anyżu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Melopita - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy razem i pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Studzimy i polewamy miodem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anyż Cynamon Limonka Miód Ricotta Tymianek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

3.55 (587 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

piernik milky way

To może cię zainteresować