MELON Z SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ (MELONE e PROSCIUTTO)

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosciutto e melone to klasyk kuchni włoskiej. Podawny często jako przekąska lub danie główne w upalne dni. Połączenie może wydawać się dziwne, ale dopóki nie spróbujecie nie zrozumiecie jaki to rarytas.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ½ bardzo dojrzalego, słodkiego melona (odmana: siatkowy),
    ok.6-10 cienkich plasterków szynki dojrzewającej (prosciutto crudo),
    ulubiona sałata do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szynki Przekąski

Melon z szynką dojrzewającą (melone e prosciutto) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MELON 1. Wydrążyć pestki z melona (najlepiej używając łyżki), a następnie pokroić go na ćwiartki (łódeczki) i każdą z nich obrać ze skórki.
  • 2. Każdy kawałek melona owinąć 1-2 plasterkami szynki.
  • 3. Podawać na sałacie skropionej oliwą z oliwek.
    Buon appetito!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Melon Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować