Meksykańskie roladki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Roladki, które zrobimy w 30 minut. Pyszne, soczyste, faszerowane warzywami.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Warzywa na patelnie po meksykańsku
    • Olej do smażenia
    • Jajko
    • Bułka tarta do panierki
    • Pieprz
    • Sól

Meksykańskie roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą
    Warzywa prużymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przyprawa, które znajdują się w środku opakowania
  • farsz 2. Warzywny farsz nakładamy po łyżce na środek mięsa
  • roladki 3. Zwijamy w kopertki i panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony
  • roladki 4. Roladki gotowe
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy