Meksykańskie miseczki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pikantne danie na latynoski wieczór.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mortadela (cieńko pokrojone, ok 3-4 mm): 12 plastrów
    - czerwona fasola: 1 puszka
    - tuńczyk w sosie tysiąca wysp: 1 puszka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - pomidor: 2 sztuki
    - przyprawa meksykańska: 1 sztuka
    - olej: 2 łyżki
    - chipsy tortilla: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Meksykańskie miseczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Meksykańskie miseczki 1. Plastry mortadeli posypać przyprawą meksykańską i usmażyć na oleju. Brzegi mortadeli powinny zwijać się charakterystycznie do środka tworząc miseczki.
    Usmażone miseczki odłożyć na bok do wystygnięcia.

  • 2. Fasole odcedzić, opłukać zimną woda i pozostawić na sicie.
  • Meksykańskie miseczki 3. Cebulę, paprykę i pomidory pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą i przyprawą meksykańską a następnie usmażyć na oleju do miękkości ok. 10-15 minut. Na końcu dodać fasolę i dusić ok. 5 minut. Gotowy farsz przełożyć do miski i wystudzić.
  • Meksykańskie miseczki 4. Do wystudzonej masy dodać puszkę tuńczyka i całość dokładnie wymieszać.
    Gotowy farsz nakładać do miseczek z mortadeli. Do każdej miseczki włożyć chipsa tortilla oraz gałązkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować