Meksykańskie Chili Con Carne

  • wyświetlono: 230 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczne, choć dość pikantne danie. Wyśmienicie smakuje w połączeniu z ryżem.

  • 40min

Składniki

500g mięsa wołowego
1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
pół puszki kukurydzy konserwowej
1 papryka czerwona
1 łyżka oliwy
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżeczkę chili w proszku
1 łyżeczkę oregano
100 ml bulionu wołowego

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Meksykańskie Chili Con Carne

  • 1. 1. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cbulę pokrojoną w drobną kostkę. Stopniowo dodawać mięso wołowe pokrojone w kostkę, przyprawić oregano, posiekanym czosnkiem i przyprawa chili.
    2. Gdy całe mięso będzie już wysmażone, dodać paprykę czerwoną-gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
    3. Wlać bulion i na koniec dodać przepłukaną fasolę czerwoną i kukurydzę, gotować jeszcze przez 3 minuty
    4. Podawać na gorąco z ugotowanym ryżem.

Porady

Mięso wołowe można również zastąpić mięsem wieprzowym oraz dodać kilka kawałków pomidorów z puszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiatakuchnia meksykańska
 

Komentarze

Podobne przepisy

Chili con carne

Dodane przez: Alex M

Chili con carne

Pyszne i rozgrzewające danie kuchni...

chili

Dodane przez: zauberi

Chili con carne

Uwielbiamy kuchnię meksykańską...

Klasyczne chili con carne

Dodane przez: Magster

KLASYCZNE CHILI CON CARNE

Klasyczne chili to popularne danie...

Chilli con carne

Dodane przez: Kloruś

Chili con carne

Klasyczna, meksykańska propozycja...

Chili con carne

Dodane przez: afrodyta

Chili con carne.

Syczące danie jednogarnkowe z rodem...

Chili con carne

Dodane przez: zauberi

Chili con carne

Jedno z naszych ulubionych meksykańskich...