Meksykański sos chili

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tradycyjne danie jest na ostro, ale w wersji łagodnej świetnie smakuje.

Składniki:

  • ● 1 gotowy sos chili
    ● 300 g mięsa mielonego z łopatki
    ● puszka kukurydzy z czerwoną fasolą
    ● czerwona papryka pokrojona w kostkę
    ● cebula pokrojona w kostkę
    ● łyżeczka przecieru pomidorowego
    ● puszka krojonych pomidorów bez skórki
    ● 1 szkl. bulionu
    ● zgnieciony ząbek czosnku
    ● liść laurowy
    ● bazylia
    ● sól
    ● pieprz

Meksykański sos chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso smażymy z cebulą
    i czosnkiem, aż będzie sypkie.
    Podlewamy bulionem,
    dodajemy pomidory, przecier,
    paprykę, pieprz, bazylię, liść
    laurowy i sos chili.
  • 2. Mieszając, dusimy 15 min.
    Dodajemy kukurydzę z fasolą
    i gotujemy 10 min. Podajemy
    z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Komentarze

Podobne przepisy