Meksykański gulasz z czarną fasolą

  • wyświetlono: 36 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kuchnia meksykańska nie dość, że jest smaczna, jest też bardzo łatwa w przygotowaniu.

monika016
  • 4 porcje
  • 60min

Składniki

1 puszka czarnej fasoli
400g mielonej wołowiny
2 cebule
4 ząbki czosnku
2 puszki pomidorów krojonych
2 czerwone papryki
przyprawa do kuchni meksykańskiej
sól
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Meksykański gulasz z czarną fasolą

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso mielone.
  • 2. Dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy do zeszklenia.
  • 3. Dodajemy posiekany drobno czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Wlewamy pomidory, dodajemy odcedzoną z zalewy i przepłukaną na sitku fasolę. Dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Doprawiamy do smaku przyprawą meksykańską i solą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wołowinafasolagulaszmeksykański

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz meksykański

Dodane przez: Futka

Gulasz meksykański

Propozycja na aromatyczny i wyrazisty...

Gulasz wołowy z czerwoną fasolą

Dodane przez: eluchap

Gulasz wołowy z czerwoną fasolą

Nie ma nic lepszego od najprostszego,zwykłego...

Gulasz meksykański

Dodane przez: MagdalenaS

Gulasz meksykański

To tak zwany gulasz- Chili con...

Gulasz meksykański

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Gulasz meksykański

Pikantny gulasz z mięsem wołowym,...

gulasz z fasolką

Dodane przez: anta19

Gulasz z fasolą i pieczarkami

Gulasz gdzie prym wiedzie fasolka.

Gulasz z szynki wieprzowej z fasolą szparagową

Dodane przez: Cukiereczek

Gulasz z szynki wieprzowej z fasolą szparagową

Dzięki dodatkowi fasoli gulasz...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE