Meksykanska zupa z nalesnikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy zupę: Kukurydzę, fasolę oraz pomidory wraz z zalewą z puszek wlewamy do garnka. Dolewamy bulion warzywno-mięsna oraz dosypujemy przyprawy (sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie oraz słodką paprykę). Gotujemy na małym ogniu.
Na rozgrzanym maśle podsmażamy mięso mielone i przyprawę meksykańską. Cebulę siekamy i dodajemy do mięsa. Podsmażamy mieszając. Paprykę kroimy drobno, dodajemy do mięsa z cebulą i podsmażamy do miękkości. Przyprawiamy bazylią, ziołami prowansalskimi oraz odrobiną słodkiej papryki.
Podsmażone mięso z warzywami dodajemy do gotującej się kukurydzy, fasolki i pomidorów.
Szklankę wody z koncentratem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę doprowadzamy do wrzenia. Dolewamy do zupy. Dodajemy kaszę jaglaną i mieszamy wszystko. Jeżeli potrzeba przyprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowujemy naleśniki: Mąkę miksujemy z wodą, mlekiem, jajkiem i solą. Smażymy na rozgrzanej patelni cienkie placki.
Komentarze