Meksykańska tortilla

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

pikantna- idealna

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - placki do tortilli: 1 opakowanie
    - pierś z kurczaka: 3 sztuki
    - czerwona cebula: 1 sztuka
    - sałata lodowa: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - pomidory: 3 sztuki
    - ogórek (świeży): 1 sztuka
    - czerwona fasola: 0.5 puszki
    - czosnek: 3 ząbki
    - papryka ostra (mielona): 1 łyżeczka

Meksykańska tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w paski, doprawić papryką słodką, ostrą, zmiażdżonym czosnkiem, solą i smażyć na patelni.
  • 2. Z sałaty, pomidorów, ogórka, cebuli zrobić sałatkę krojąc wszystkie składniki, odstawić.
  • 3. Każdy płat placka położyć na rozgrzaną patelnie bez oleju! i z obu stron podgrzać.
  • 4. Nałożyć sałatkę, mięso i zwijać z jednej strony jak gołąbki- można do tego użyć folii aluminiowej ale nie trzeba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy