Meksykańska sałatka z kabanosem

4.51 (182 ocen)

  • 40 min

Bardzo aromatyczna, pikantna sałatka na bazie polskich kabanosów, konserwowych ogórków, wyczuwalnego czosnku i wyrazistych meksykańskich smaków: ostrej papryczki chilli, czerwonej fasoli oraz kolorowych papryk.

  • 40 min

Składniki:

  • 300g kabanosów
    150g ogórków konserwowych
    150g marynowanych pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 żółtka papryka
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    1/2 papryczki chilli
    180g żółtego sera
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka ostrej papryki
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Meksykańska sałatka z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-03d8voa 1. Kabanosy pokroić w 0,5cm talarki a kukurydzę i fasolę odsączyć
    z zalewy.
  • image-0tww6e8 2. Papryki, ogórki i pieczarki pokroić w kosteczkę.
  • image-0dayb9g 3. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach a czosnek i papryczkę chilli drobno posiekać.
  • image-1tipcjd 4. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać majonez, jogurt, słodką paprykę, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, wstawić do lodówki żeby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować