Meksykańska sałatka śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Matiasy zalać mlekiem i odstawić na 2 - 3 godziny lub dłużej do lodówki. Po tym czasie filety odcedzić, lekko odcisnąć i pokroić w wąskie paseczki
2.Do pokrojonych matiasów dodać kukurydzę odcedzoną z puszki.
3.Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę i dodać do matiasów.
4.Przygotować SOS: przecier pomidorowy dokładnie wymieszać z oliwą, zalewą z papryki oraz z przyprawami (od naszego smaku zależy ich ilość, szczególnie ostrej papryki).
5.Sos dodać do przygotowanych wcześniej składników, całość wymieszać.
6.Sałatkę przykryć i schłodzić ok. pół godziny przed podaniem.
7.Bezpośrednio przed podaniem sałatkę posypać świeżo posiekaną natką z pietruszki.
Komentarze