Meksykańska przekąska

0 (0 ocen)

Pomysł przyszedł mi do głowy w czasie oglądania jednego z programów kulinarnych.

Składniki:

  • - 8 tortilii
    - 8 plastrów salamii
    - kilka listków kapusty pekińskiej
    - pół czerwonej papryki
    - 25g żółtego sera w plastrach
    - ketchup
    - boczek wędzony

Meksykańska przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozkładamy tortille. Każdą smarujemy ketchupem zostawiając brzegi wolne. Na 4 plackach, na środku układamy podarte liście kapusty, pokrojoną paprykę, po 2 plastry salami i trochę pokrojonego w drobne kawałeczki boczku. Na to układamy żółty ser pamietając by brzegi placka pozostały czyste. Przykrywamy pozostałymi 4 plackami. Każdą jedną taką " kanapkę " z osobna grillujemy przez ok. 1,5 - 2 min z każdej strony, uważając , żeby nie wylał się ser. Wolne brzegi muszą zostać sklejone. Po ugrillowaniu kroimy w kawałeczki jak pizzę i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy