Meksykańska gordita na polską nutę

0 (0 ocen)

Zapraszam, pyszne, szybkie i nie drogie danie, przygotowane z mrożonych warzyw.

Składniki:

  • ½ opakowania ciasta francuskiego
    1/4 opakowania mrożonych warzyw na patelnię z suszonymi pomidorami
    ½ cebuli
    100 g piersi z kurczaka
    3 łyżki bułki tartej
    Sól, pieprz
    ¼ łyżeczki papryki mielonej słodkiej
    ½ łyżeczki suszonej szałwii
    3 łyżki oliwy
    2-3 krople sosu tabasco
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Meksykańska gordita na polską nutę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć solą, pieprzem oraz słodką papryką. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano z każdej strony.
  • image-0xq76k9 2. Z ciasta francuskiego wykroić 6 krążków kubkiem. W trzech krążkach wyciąć otwory szklanką o mniejszej średnicy. Na pełne krążki nałożyć te z „dziurką” i delikatnie zlepić. Ułożyć na blachę wyłożona papierem i kilkakrotnie nakłuć widelcem. Posmarować wodą i wstawić do piekarnika na 5-7 minut na 200 st i upiec na rumiano. Wyjąć z piekarnika.
  • image-0y202t7 3. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i wrzucić mrożone warzywa. Podsmażyć, a potem udusić warzywa do miękkości. Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz szałwią. Dodać sos tabasco, wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia. Dodać pokrojoną w dużą kostkę pierś z kurczaka. Wymieszać.
    Na miseczki z ciasta francuskiego nakładać warzywa z kurczakiem i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kurczak Mrożonki Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować