Mega szybka pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyszczamy, kroimy, podsmażamy, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryka. Wykładamy na ręcznik papierowy by pozbyć się tłuszczu.
Pozostałe składniki pizzy kroimy.
Składniki ciasta zagniatamy by uzyskać jednolitą masę, ciasto bardzo dobrze się wyrabia, nie klei się do rąk. Wykładamy je na dużą blachę od piekarnika, zajmuję to troszkę czasu, ja robię to palcami, rozciagam ciasto, powinna być cienka warstwa. Ciasto nakłuwamy widelcem, smarujemy koncentratem (lub ketchupem) posypujemy przyprawa do pizzy (lub bazylia, oregano), kolejno wędlina, pieczarki, serek topiony, cebula,kukurydza, papryka, ser żółty.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 15-20 minut w tem. 180*
Komentarze