Mega czekoladowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Dodać żółtka, cukier, dokładnie wymieszać. Powoli wmieszać mąki z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 35 min w 180*C. Ostudzić, przekroić na dwa placki.
2.Masa: ugotować budyń na mleku, ostudzić i utrzeć z margaryną. Mleczne czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami mleka. Dodać do reszty masy, ciągle mieszając.
3.Przekrojony biszkopt przełożyć masą czekoladową, przykryć drugim plackiem.
4.Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Śmietanę ubić, dodać tężejącą galaretkę.Wyłożyć na wierzch masła.
5.Masło rozpuścić na patelni, dodać wiórki kokosowe (1oog), przesmażyć do lekko złotego koloru. Posypać wierzch. Smacznego !
Porady
Jak widać na zdjęciu, ja do wierzchniej warstwy wiórków dodałam startą czekoladę (pół tabliczki). Plusy do wyglądu :)
Komentarze