Medaliony z indyka z serem i brzoskwinią

4.5 (183 ocen)

  • 15 min

Bardzo szybki i elegancki obiad.

  • 15 min

Składniki:

  • - 8 plastrów fileta z indyka
    - 8 plastrów sera żółtego
    - 3 połówki brzoskwiń z zalewy
    - sól, pieprz
    - 1 łyżka sosu sojowego
    - 3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Medaliony

Medaliony z indyka z serem i brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Medaliony z indyka z serem i brzoskwinią 1. - Filety delikatnie rozbić, nadać jednakowe kształty medalionów,
    - Posypać solą i pieprzem, położyć na blasze posmarowanej olejem, skropić sosem sojowym.
    - Na każdy położyć plaster sera żółtego, na ser pokrojone w plasterki brzoskwinie,
    - Zapiekać w temp 200 st.C przez 10 minut
    - Podawać z zieleniną i kopytkami.

Porady

Zamiast filetów z indyka można użyć filetów z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować