Medaliony z indyka z brzoskwinią

4.49 (158 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste medaliony w kolorach jesieni.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z indyka plastry: 8 plastrów
    - ser żółty salami: 8 plastrów
    - brzoskwinie z syropu: 3 sztuki
    - sos sojowy: 1 łyżka
    - olej: 3 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Medaliony z indyka z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Medaliony z indyka z brzoskwinią 1. - Filety delikatnie rozbić, nadać jednakowe kształty medalionów.
    - Posypać solą i pieprzem, położyć na blasze posmarowanej olejem, skropić sosem sojowym.
  • 2. - Na każdy położyć plaster sera żółtego, na ser pokrojone w plasterki brzoskwinie,
    - Zapiekać w temp 200 st.C przez 10 minut.
    - Podawać z zieleniną i kopytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować