medaliony z dorsza w sosie musztardowym

  • wyświetlono: 209 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

nietypowy smak z szynką parmeńską

PolskaGotuje
  • 1 porcje
  • Średni

Składniki

- dorsz pokrojony na kawałki: 5 kilogramów
- szynka parmeńska: 1 dekagram
- makaron gryczany: 20 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

medaliony z dorsza w sosie musztardowym

  • 1. makaron ugotuj al dente masło rozpuść 2 łyżki uduś szalotkę jedną dosyp mąki 10g upraż podlej rosołem dodaj śmietanę 1ooml i na małym ogniu gotuj dodaj musztardę ziarnistą dopraw solą pieprzem , dopraw rybę owiń plasterkami szynki smaż z kazdej strony po ok.3minuty. ułóż na talerzu posyp szczypiorkiem czerwonym pieprzem , rybę podaj na sosie, a makaron ładnie skreć

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zimaobiadkuchnia polskakolacja we dwojemedaliony z dorsza
 

Komentarze

Podobne przepisy

Na warzywa wyłożyć kurczaka.

Dodane przez: Jelonka

Pierś z kurczaka w sosie jogurtowo-chrzanowym...

szybki pomysł na obiad...kurczak...

Kotlety mielone z młodą kapustą i kaszą

Dodane przez: bogusia82

Kotlety mielone z młodą kapustą i kaszą

Czasami zwykłe kotlety mielone...

Kurczak w sosie gyros

Dodane przez: aicha1988

Kurczak w sosie gyros

Bardzo smaczny sos z kurczakiem...

Jogurtowo-ziołowe szaszłyki z kurczaka

Dodane przez: joanna30

Jogurtowo-ziołowe szaszłyki z kurczaka

Kurczak w jogurtowo-ziołowej marynacie...

Grillowane polędwiczki z serem korycińskim

Dodane przez: bogusia82

Grillowane polędwiczki z serem korycińskim

Polędwiczki wieprzowe uwielbiam...

Ekspresowa fasolka po bretońsku

Dodane przez: bogusia82

Ekspresowa fasolka po bretońsku

Bardzo lubię fasolkę po bretońsku,...