medaliony z dorsza w sosie musztardowym

  • wyświetlono: 187 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

nietypowy smak z szynką parmeńską

PolskaGotuje
  • 1 porcje
  • Średni

Składniki

- dorsz pokrojony na kawałki: 5 kilogramów
- szynka parmeńska: 1 dekagram
- makaron gryczany: 20 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

medaliony z dorsza w sosie musztardowym

  • 1. makaron ugotuj al dente masło rozpuść 2 łyżki uduś szalotkę jedną dosyp mąki 10g upraż podlej rosołem dodaj śmietanę 1ooml i na małym ogniu gotuj dodaj musztardę ziarnistą dopraw solą pieprzem , dopraw rybę owiń plasterkami szynki smaż z kazdej strony po ok.3minuty. ułóż na talerzu posyp szczypiorkiem czerwonym pieprzem , rybę podaj na sosie, a makaron ładnie skreć

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zimaobiadkuchnia polskakolacja we dwojemedaliony z dorsza

Komentarze

Podobne przepisy

image-06jtufn

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kotleciki z pomidorową niespodzianką

Aromatyczne mięsne kuleczki ze...

image-1n62tik

Dodane przez: Agnieszka74

Kurczak curry w mleczku kokosowym

Idealne połączenie dla osób lubiących...

image-13jxbp6

Dodane przez: Di gotuje

Gulasz z żeberek wieprzowych w sosie śmietanowo-koperkowym

Prosto i przede wszystkim... smaaacznie!...

image-0a658lg

Dodane przez: codziennikkulinarny

Pikantna pierś drobiowa na maślance

Pikantna pierś drobiowa na maślance...

Udka pieczone w majonezie i ketchupie

Dodane przez: smak i uczucie

Udka pieczone w majonezie i ketchupie

Udka pieczone w majonezie i ketchupie....

Kaczka w pomarańczach

Dodane przez: rzelkazag

Kaczka w pomarańczach

Aromatyczna kaczka pieczona w towarzystwie...