MEDALIONY WIEPRZOWE W CZOSNKOWO-CYTRYNOWYM SOSIE

4.99 (171 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Tak przygotowane mięso jest kruche i aromatyczne, polecam na nadzielny obiad.

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    2/3 szklanki bulionu
    2 ząbki czosnku
    skórka starta i sok z jednej cytryny
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki mąki
    1/2 szklankismietanki
    sól,
    pieprz młotkowy z kolendrą

    siekany szczypiorek

Wystaw ocenę:

4.99 (171 ocen)

Medaliony wieprzowe w czosnkowo-cytrynowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę pokroić na plastry lekko , umyć i osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i obtoczyć w mące, obsmażyć na oleju z dwóch stron na złoty kolor. Przełożyć do garnka. Czosnek drobno posiekać i lekko podsmażyć na pozostałym tłuszczu, przełożyć do mięsa. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem kilk minut. Pod koniec duszenia dodać sok i skórkę z cytryny, oraż śmietankę, doprawicć solą i pieprzem. Posypac szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować