Medaliony w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę kroimy w kostkę posmażamy i dusimy - kremówkę podgrzewamy osobno . Miękką paprykę blendujemy. Dodajemy do kremówki - mieszamy, doprawiamy solą pieprzem i czerwoną papryką słodką, koncentratem i dodajemy posiekany szczypior- trzymajac chwilę na gazie.
Warzywa: marchewkę kroimy w plastry -seler w kostkę i rzucamy na patelnię podlewajac wodą (ok 5 minut) - na warzywa wrzucamy polędwice więprzowa pokrojoną w plastry (2-3 cm ) przykrywamy pokrywką i dosłownie ok 3 minuty podduszamy z obydwu stron.
Warzywa przekładamy do naczynia -dodajemy kukurydzę , na to kładziemy plastry polędwicy i zalewamy sosem paprykowym.
Pieczemy 20 minut w 200 stopniach .
Komentarze