Medaliony w sosie paprykowym

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Wyśmienite polędwiczki wieprzowe z sosem paprykowym to propozycja na pyszny obiad.

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -200 ml kremówki
    -500 g polędwicy wieprzowej
    -3 papryki czerwone
    -3 łyżki kukurydzy z puszki
    -2 marchewki
    -ok 100 g selera
    -2 łyżki przecieru pomidorowego
    -sól
    -pieprz
    -łyżeczka słodkiej papryki
    -szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Medaliony w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w kostkę posmażamy i dusimy - kremówkę podgrzewamy osobno . Miękką paprykę blendujemy. Dodajemy do kremówki - mieszamy, doprawiamy solą pieprzem i czerwoną papryką słodką, koncentratem i dodajemy posiekany szczypior- trzymajac chwilę na gazie.


    Warzywa: marchewkę kroimy w plastry -seler w kostkę i rzucamy na patelnię podlewajac wodą (ok 5 minut) - na warzywa wrzucamy polędwice więprzowa pokrojoną w plastry (2-3 cm ) przykrywamy pokrywką i dosłownie ok 3 minuty podduszamy z obydwu stron.


    Warzywa przekładamy do naczynia -dodajemy kukurydzę , na to kładziemy plastry polędwicy i zalewamy sosem paprykowym.
    Pieczemy 20 minut w 200 stopniach .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować