Medaliony w panierce

0 (0 ocen)

Troszkę inny sposób na panierkę

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
    garść orzechów włoskich
    garść żurawiny suszonej
    1 jajko
    sól
    pieprz
    olej (do smażenia)

Medaliony w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • panierka 1. Orzechy przekładamy do torebki foliowej i kruszymy młotkiem. Żurawinę kroimy na malutkie kawałeczki i dodajemy do orzechów. Zakręcamy torebką i mieszamy. To nasza panierka.
  • pierś w jajku 2. Jajko doprawiamy solą i pieprzem. Zanurzamy w nim całą pierś doprawioną wcześniej solą i pieprzem.
  • smażenie 3. Następnie obtaczamy w panierce z orzechów i żurawiny. Kładziemy na rozgrzany olej.
  • smażenie 4. Resztę jajka wylewamy na panierkę i smażymy na minimalnym ogniu z dwóch stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy