Mazurek z nutellą

4.94 (184 ocen)

  • 55 min

Pyszny kąsek dla łasuchów lubiących kruche ciasto i nutellę:)

  • 55 min

Składniki:

  • - 180 g mąki
    - 50 g cukru pudru
    - 50 g masła
    - szczypta soli
    - jajko

    Dodatkowo:
    - nutella
    - migdały
Wystaw ocenę:

4.94 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mazurek z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z z cukrem pudrem i masłem. Posiekać nożem.
  • 2. Zrobić dołek, dodać jajko, sól i zagnieść
  • 3. Zawinąć w folie i wstawić na około 30 minut do lodówki
  • 4. Ciasto rozwałkować, uformować prostokąt. Dodatkowo przyozdobić robiąc np. kuleczki.
  • 5. Ciasto nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec około 15 – 17 minut.
  • 6. Wystudzony mazurek posmarować nutellą i przyozdobić według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować