Mazurek z czekoladowym mascarpone

4.49 (189 ocen)

Inspirację na spód ciasta zaczerpnęłam z przepisu od doroty w, a na masę od Kasi Janeczko- i tak oto powstał sobie taki mazureczek :) Polecam !

Składniki:

  • CIASTO:

    150 g mąki pszennej
    100 g masła
    50 g cukru
    1 żółtko
    1 lekko zaokrąglona łyżka kwaśnej śmietany

    MASA:

    150 g mlecznej czekolady
    50 ml śmietanki 30%
    250 g serka mascarpone
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Mazurek z czekoladowym mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. Wszystkie składniki zagnieść i wylepić formę wg zdjęcia. Piec ok. 30 min w 180st.
  • 2. Śmietankę z czekoladą rozpuszczamy nad parą. Zdejmujemy miskę i stopniowo dodajemy mascarpone cały czas rozcierając grudki.

    Wlewamy masę na upieczony spód i wstawiamy do lodówki do ściągnięcia się masy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować