Mazurek serowy

4.49 (172 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Prosty przepis na smaczny, tradycyjny sernik.

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    30 dag mąki
    20 dag margaryny
    10 dag cukru pudru
    2 łyżki kakao

    Ser:
    80 dag sera
    10 dag masła
    6 jajek
    30 dag cukru
    budyń śmietankowy
    10 dag rodzynek
    cukier wanilinowy
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Mazurek Desery

Mazurek serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zarobic i włożyc do lodówki.
  • 2. Ser zemlec, żółtka utrzec z cukrem i tłuszczem. Dodawac je do sera po łyżce i ucierac. Na końcu dodac cukry, budyń i ubitą pianę z białek, rodzynki.
  • 3. Połowę ciasta kruchego zetrzec na wysmarowaną tłuszczem blachę, podpiec w mocno rozgrzanym piekarniku. Potem wyłożyc ser i resztę ciasta i zetrzec na wierzch sera. Wstawic do gorącego piekarnika (200 stopni), a po kilkunastu minutach zmniejszyc temperaturę do 180 stopni. Piec do 2 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować