Mazurek orzechowy na andrucie

4.5 (184 ocen)

Przepis dostałam od kuzynki, szczególnie polecam wielbicielom orzechów !! :)

Składniki:

  • Ciasto:
    12 dag margaryny,
    25 dag cukru,
    3 żółtka,
    12 dag mąki pszennej,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    25 dag orzechów włoskich,
    1 andrut.

    Piana:
    3 białka,
    1/3 szkl. cukru,
    10 dag orzechów.
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mazurek orzechowy na andrucie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać wraz z proszkiem. Orzechy zmiksować za pomocą blendera, dodać do mąki, wymieszać. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, wymieszać z sypkimi produktami. Dno blachy o wym. 24x27 cm przykryć andrutem, na to wyłożyć ciasto.



  • 2. Białka ubić z cukrem, wyłożyć na ciasto. Udekorować połówkami orzechów. Piec ok. 40 min w temp. 180st. Można polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować