Mazurek na cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Na pewno znajdzie się miejsce na świątecznym stole dla tego mazurka.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Jedno opakowanie ciasta francuskiego
    Masa :
    6 łyżek mleka
    3/4 szkl. cukru
    1 margaryna
    cukier waniliowy
    250g mleka w proszku
    Dodatkowo:
    foremka
    tłuszcz do formy
    2 łyżki dżemu truskawkowego
    1/2 opakowania kandyzowanych skórek owocowych
    ozdoby cukrowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Mazurek

Mazurek na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mazurek na cieście francuskim 1. Rozwiń ciasto francuskie. Za pomocą talerza i radełka wykrój koło. Z reszty ciasta powycinaj ciasteczka.
  • Mazurek na cieście francuskim 2. Wycięte koło przełóż do foremki. Po nakłuwaj widelcem. Ciastka możesz posmarować jajkiem i posypać cukrem. Ciasto na mazurek i ciasteczka piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 15 minut. Wystudź.
  • Mazurek na cieście francuskim 3. Upieczone ciasto posmaruj dżemem i posyp skórką kandyzowaną. Przygotuj masę mleko cukry i margarynę zagotuj. Ostudź. Dodaj mleko w proszku. Wymieszaj. Wlej na wcześniej przygotowane ciasto. Udekoruj według upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować