Mazurek malinowo-kajmakowy

4 (1 ocen)

  • 60 min

Nie tylko na Wielkanoc!

  • 60 min

Składniki:

  • 250g mąki
    50g cukru pudru
    150g miękkiego masła
    1 jajko
    puszka kajmaku
    150g konfitury malinowej
    orzechy włoskie
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Mazurek Mazurek kajmakowy Desery

Mazurek malinowo-kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier, jajko i pokrojone masło wyrabiać aż ciasto się zlepi, owinąć w folię i wstawić na 1h do lodówki. Formę do mazurka wysmarować masłem, wylepić w niej ciasto, ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego do 180 st.C na 30 min
  • Mazurek 2. Ciasto wystudzić, posmarować konfiturą malinową a na nią wylać masę kajmakową. Udekorować orzechami włoskimi i wstawić do lodówki do stężenia masy kajmakowej

Porady

Do ciasta można dodać łyżkę śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

mazurek kajmakowy

4 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

Mazurek kajmakowy

mariosylwia :-) Gorąco polecam (-: 1 min

To może cię zainteresować