Mazurek czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść szybko kruche i gładkie ciasto. Włożyć na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na cienki placek, wykroić formę dużego jajka, z odkrojonego ciasta przygotować brzeg mazurka. Ponakłuwać widelcem i piec w formie wyłożonej papierem do pieczenia 20 minut w temperaturze 180stC. Funkcja piekarnika: góra-dół z termoobiegem.
2.Upieczony spód odstawić do przestudzenia. W tym czasie przygotować masę czekoladową. Obie czekolady połamać na mniejsze kawałki i rozdusić w kąpieli wodnej. Dodać śmietankę i margarynę. Dobrze wymieszać. Masę przestudzić. Rozsmarować na kruchym spodzie. Udekorować bakaliami.
Komentarze