Matiasy w ostrym sosie z cukinią, papryką, cebulą

2 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne matiasy. Przygotowane w warzywach z dodatkiem ostrego sosu chili. Polecam do obiadu lub do pieczywa.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 płaty matiasa lekko solonego w oleju
    10 dag cukinii
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    50 gram czerwonej papryki
    70 gram żółtej papryki
    2 łyżki oleju
    1/2 szklanki wody
    3 łyżki ostrego sosu chili
    1 łyżeczka soku z cytryny
    szczypta cukru do smaku
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Sok Sosy Sos chili Dodatki

Matiasy w ostrym sosie z cukinią, papryką, cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Matiasy w ostrym sosie z cukinią, papryką, cebulą 1. Warzywa myjemy z kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojoną paprykę, cebulę i czosnek, smażymy około 2 - 3 minuty i dokładamy cukinię. Warzywa smażymy razem około 3 minuty i dolewamy wodę, gotujemy przez 5 minut. Na samym końcu dodajemy resztę składników i mieszamy, odstawiamy do ostygnięcia.
    Matiasy wyjmujemy z opakowania i kroimy na małe kawałki.
    W salaterce układamy warstwami : warzywa, matiasy, warzywa, matiasy, warzywa. Na wierzch układamy kilka sztuk pokrojonego matiasa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować