Masło ziołowe domowe robione

5 (163 ocen)

  • 20 min

Domowe masło jest najlepsze. Jak dodamy zioła to powstanie nam pyszne masełko ziołowe. Polecam :-)

  • 20 min

Składniki:

  • 400 ml śmietany 30 % Piątnica
    1 garść listków Bazyli
    5 gałązek oregano
    7 gałązek koperku
    Sól
    Woda
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Masło ziołowe domowe robione - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ubijanie śmietany 1. Śmietanę przelewam do miski od blendera i miksuję blenderem około 10 minut. Tak długo aż oddzieli się woda od śmietany. W ten sposób powstaje maślanka, którą zlewam i można ja wykorzystać do pieczenia chleba. Masło przelewam zimną wodą, wyciskam porządnie.
  • Masło gotowe 2. Dodaję sól, pokrojony koper, bazylię, oregano. Całość mieszam i zawijam w folię aluminiową. Wkładam do zamrażalnika na 15 minut. Masełko jest gotowe do krojenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować