Masło ziołowe

  • wyświetlono: 732 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne masło doskonałe do bagietki czy jako dodatek do ziemniaków.

Składniki

Składniki:

1 kostka prawdziwego masła

natka pietruszki

koperek

ząbki czosnku

sól morska

Sposób przygotowania przepisu:

Masło ziołowe

  • 1. Składniki podaję ogólnikowo, gdyż jeśli robimy masełko dla 1-2 osób to nie używajmy od razu całej kostki masła, aby nie zjełczało.

    Po kawałku masła + kilka gałązek zieleniny i 1 ząbek czosnku spokojnie wystarczy. Zawsze możemy dorobić świeże.

    Masło na chwilkę wyjmujemy z lodówki, aby zmiękło.

    Natkę i koperek drobno siekamy.

    Czosnek przeciskamy przez praskę.

    W miseczce mieszamy ze sobą masło, zieleninę i czosnek- najlepszy do tego będzie widelec. Na koniec delikatnie solimy.

    Rozsmarowujemy na bagietce, możemy bagietkę wcześniej lekko opiec.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

masło ziołowe

Komentarze

Podobne przepisy

Masło pomidorowe

Dodane przez: Konto nieaktywne

Masło pomidorowe

Śniadaniowy przebój na naszym stole!

image-1eqmwpp

Dodane przez: aneczka1990

Masło bananowe

Proste w przygotowaniu i smaczne.

masełko czosnkowe z koperkiem

Dodane przez: dominikajasiel

Masło czosnkowe

Lepsze od kupnego i tańsze!

Wiejskie masło smakowe

Dodane przez: Skotka

Wiejskie masło smakowe

Niezastąpione w sezonie grillowym,...

image-06stqph

Dodane przez: Kasja1986

Masło makrelowe

Proste, szybkie w przygotowaniu...

Masło czosnkowe

Dodane przez: AnetaSłużałek

Masło czosnkowe

Doskonały dodatek do pieczywa na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE