Masło z orzechów włoskich

0 (0 ocen)

  • 10 min

W tym roku nie narzekam na brak orzechów włoskich. Pierwsza zbiórka niestety była na tyle twarda, że pozostanie jedynie do zjedzenia dla wiewiórek. Druga, ogromna reklamówka, pełna orzechów włoskich, którą dostałam w sobotę, już dzisiaj została wykorzystana do pierwszego przepisu.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 szklanki łuskanych orzechów włoskich
    2 łyżki oleju z orzechów włoskich
    szczypta soli

Masło z orzechów włoskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy przekładamy od blendera, dodajemy olej z orzechów włoskich i sól.
    Miksujemy, do uzyskania gładkiej masy, co jakiś czas zbierając masę ze ścianek blendera.
    Dla uzyskania intensywniejszego i bogatszego smaku uprażcie orzechy wcześniej na suchej patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy