Masło z czosnkiem niedźwiedzim i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne wiosenne masło idealne do kanapek i tostów.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masła
    20 młodych liści czosnku niedźwiedziego
    15 g suszonych płatków pomidorowych z czosnkiem i bazylią
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Masło z czosnkiem niedźwiedzim i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek niedźwiedzi bardzo drobno siekamy dodajemy go do miękkiego masła. Do masła i czosnku dosypujemy pomidory i mieszamy. Masło formujemy i odstawiamy do lodówki. Schłodzone masło podajemy do kanapek i tostów, świetnie również pasuje do domowych bagietek czosnkowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło czosnkowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować