Masło truflowo-szafranowe

  • wyświetlono: 64 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Aromatyzowane masło, które nadaje kunsztu każdej potrawie.

IMG_6363
  • 1 porcje
  • 1min

Składniki

150 g wiejskiego masła
1 czarna trufla
szczypta szafranu

Sposób przygotowania przepisu:

Masło truflowo-szafranowe

  • 1. Do rondelka przekładamy masło, szafran, kroimy w cienkie pasterki truflę. Rozpuszczamy masło.

Porady

Trufle i szafran są niezwykle aromatyczne, dlatego wystarczy tylko szczypta szafranu i mała trufla w cienkich plasterkach. Jeżeli truflę zetrzemy na drobnych oczkach tarki, wtedy nie będzie widoczna, tylko wyczuwalny jej smak

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

masłotrufleszafrandodatek do pierogówaromatyczne masełkoaromatyzowane masłodo steków

Komentarze

Podobne przepisy

Cykoria duszona w maśle

Dodane przez: Di bloguje

Cykoria duszona w maśle

Tak przygotowana cykoria jest bardzo...

rydze

Dodane przez: Anitka0804

Rydze smażone na maśle

Uwielbiam smak jesiennych rydzy...

Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą.

Dodane przez: neliada

Fasolka szparagowa polana zrumienioną na...

Prosto, szybko i smacznie. Taka...

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Marchewka z groszkiem do obiadu

Marchewka z groszkiem - klasyka...

Paluszki ziemniaczane

Dodane przez: beciiaaa

Paluszki ziemniaczane

Proste, szybkie, tanie paluszki...

Mizeria

Dodane przez: anka1988

Mizeria - ogórek zielony ze śmietaną

Mizeria to znakomity dodatek do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE