Masło orzechowe

  • wyświetlono: 183 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne aksamitne masło orzechowe

slodkoipieprznie
  • 12 porcje
  • Łatwy

Składniki

SOLONE ORZESZKI ZIEMNE:
- orzeszki ziemne solone: 600 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

Masło orzechowe

  • masło orzechowe1. 600g solonych orzeszków ziemnych wsypujemy do food procesora i na maksymalnych obrotach miksujemy ok 7 min. Wyjmujemy pyszne cieplutkie masło orzechowe.Na początku ma trochę rzadką konsystencję ale w lodówce tężeje.Bez porównania z tymi sklepowymi.W lodówce możemy przechowywać ok miesiąca ;-)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimaorzechyśniadaniekuchnia amerykańskawiosnasólorzeszki ziemnejesieńmało orzechowe

Komentarze

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE