Masło czosnkowo-rozmarynowe

4.49 (191 ocen)

Doskonały dodatek do grzanek, pieczonego na grillu mięsa, ziemniaków, czy choćby kromki świeżego chleba.

Składniki:

  • 30 dag masła 82%
    1 duży ząbek czosnku
    kopiasta łyżka drobno posiekanego świeżego rozmarynu
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Masło czosnkowo-rozmarynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmaryn opłukać, dobrze osuszyć, oderwać igiełki od zdrewniałych gałązek i drobniutko posiekać.
    Czosnek obrać, drobno posiekać i rozetrzeć z niewielką ilością soli.
    Miękkie masło wymieszać z rozmarynem i roztartym czosnkiem.
    Jeśli jest taka potrzeba, doprawić do smaku solą.
    Masło przełożyć do dowolnej foremki i wstawić do lodówki aby stężało.

Porady

Masło przed podaniem wyjąć nieco wcześniej z lodówki, aby było smarowne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować