Domowe masło śmietankowe nie porównywalne smaku z tymi ze sklepowej półki, idealne do grzanek z serem, ryb, mięs czy zwykłych kanapek.
Polecam poświęcić chwilkę na jego przygotowanie, jest pyszne :)
Masło czosnkowe z ziołami i świeżo mielonym czarnym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schłodzoną śmietankę przelać do miski robota, miksować na najwyższych obrotach do momentu aż zaczną tworzyć się gródki.
Zmniejszyć obroty miksera na kolejne 2 min. aż masło całkowicie oddzieli się od maślanki.
2.Masło przełożyć na sito,przepłukać zimną wodą, odcisnąć resztki płynów.
3.Przełożyć do miski, wymieszać łyżką lub widelcem z ziołami oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
4.Uformować dowolny kształt.
Masło schłodzić w lodówce.
Komentarze