Masło czosnkowe z koperkiem lub pietruszką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Takie masełko smakuje doskonale do kanapek, zapiekanek, steków z wołowiny czy potraw z grilla.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Masło o temp. pokojowej 200 gram
    czosnek sprasowany 3-4 ząbki
    posiekany koperek 0,5 pęczka lub natka pietruszki
    sól, pieprz do smaku
    sok z cytryny do smaku

Masło czosnkowe z koperkiem lub pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masło czosnkowe z koperkiem lub pietruszką 1. Masło rozetrzeć z czosnkiem, dodać koperek lub pietruszkę połączyć i doprawić solą i pieprzem. Gdy dodaję natkę pietruszki doprawiam też sokiem z cytryny.
    W ten sam sposób można przygotować różne smaki np paprykowy.

Komentarze

Podobne przepisy