Masło czosnkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Masło w innym wydaniu, świetny dodatek do dań głównych, ale również pyszny do kanapek.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kostka masła
    1 łyżeczka soli
    5 ząbków czosnku

Masło czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miękkiego masła dodaj łyżeczkę soli i ucieraj.
  • 2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj do masła i ucieraj do uzyskania jednolitej konsystencji
  • 3. Aby zrobić porcje masła czosnkowego w różnych kształtach należy włożyć masło za pomocą łyżeczki do silikonowej foremki na kostki lodu.
  • 4. Aby przechowywać masło należy foremki włożyć do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy