Maślany kalafior

5 (198 ocen)

  • 40 min

Pyszne różyczki w panierce o smaku maślanym.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kalafior średniej wielkości
    2 jajka
    bułka tarta
    masło
    sól
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Maślany kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior umyć,podzielić na większe różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości,odcedzić i odstawić do przestudzenia.
    Ostudzony kalafior panierować najpierw bułce tartej,następnie w rozkłóconych jajkach i ponownie w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym maśle z każdej strony na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować