Maślany kalafior

  • wyświetlono: 655 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 2

Pyszne różyczki w panierce o smaku maślanym.

beniawojt
  • 40min

Składniki

1 kalafior średniej wielkości
2 jajka
bułka tarta
masło
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Maślany kalafior

  • 1. Kalafior umyć,podzielić na większe różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości,odcedzić i odstawić do przestudzenia.
    Ostudzony kalafior panierować najpierw bułce tartej,następnie w rozkłóconych jajkach i ponownie w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym maśle z każdej strony na rumiano.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadDrugie daniekalafior w paniercekalafior pieczony na maśle

Komentarze

Podobne przepisy

Kalafior nadziewany mięsem mielonym

Dodane przez: bronislawa70

Kalafior faszerowany mięsem mielonym

Ciekawe i smaczne danie.

image-1y8eowa

Dodane przez: Mniam1

Kalafior w sosie pomidorowym

Kalafior w smacznym sosie na bazie...

panierowany kalafior

Dodane przez: Koronowianka

PANIEROWANY KALAFIOR

Można jeść jako samodzielne danie...

image-14xuj90

Dodane przez: izabela s

Kalafior zapiekany mięsem mielonym

Pyszny sycący kalafior zapiekany...

Kurczak curry z kalafiorem

Dodane przez: czarrna

Kurczak curry z kalafiorem

Bez dodatku tłuszczu

Kalafior faszerowany mięsem mielonym

Dodane przez: smak i uczucie

Kalafior faszerowany mięsem mielonym

Kalafior faszerowany mięsem mielonym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE