Maślano-miodowy królik

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na niedzielny obiad polecam pieczonego królika :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 tuszka z królika
    1 cebula
    2 łyżki czuszki (pasta z ostrej papryczki)
    2 łyżki masła
    2 łyżki miodu
    1 łyżka suszonych pomidorów
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka jarzynki

Maślano-miodowy królik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika podzielić na porcje, ułożyć w naczyniu do zapiekania, posmarować pasta paprykową, pospać posiekaną cebulą, przyprawami, polać miodem, a na wierzchu rozłożyć wiórki masła. Piec pod przykryciem w 180 stopniach do miękkości mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy