Maślankowy miód

5 (146 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Najlepiej smakuje ze świeżym chlebem posmarowanym masłem. Smak trochę maślany, trochę krówkowy. Polecam.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    -1 litra maślanki,
    -0,7 kg cukru
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Maślankowy miód - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Maślankowy miód 1. Maślankę i cukier przekładamy do garnka o grubym dnie. Razem gotujemy na małym ogniu do uzyskania konsystencji i koloru miodu. (około 1 godz). W trakcie gotowania mieszamy nasz miód drewnianą łyżką, szczególnie przy końcu, gdy konsystencja staje się gęstsza.

Porady

Można używać go także do pierników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować