Maślankowy deser z truskawkami, galaretką

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Deser na zimno na bazie maślanki, jest bardzo lekki, delikatny, mało kaloryczny, owoce i galaretki idealnie dodają smaku..........SMACZNEGO!!!

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • maślanka naturalna 1 litr,
    żelatyna deserowa na 1 litr opakowanie + 1 łyżeczka + 3/4 szklanki syropu z brzoskwiń,
    cukier puder 6 łyżek,
    truskawki 30 dag,
    herbatniki 150 gram
    puszka brzoskwiń w syropie,
    galaretka truskawkowa 2 opakowania + 900 ml gorącej wody
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Deser na zimno

Maślankowy deser z truskawkami, galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Maślankowy deser z truskawkami, galaretką 1. Zimną maślankę wlać do pojemnika, dodać cukier puder, cukier wanilinowy, pokrojone truskawki i mikserem utrzeć z 3 minuty na najwyższych obrotach, wlać syrop z brzoskwiń wymieszany z gorącą wodą z żelatyną, połączyć składniki.
  • Maślankowy deser z truskawkami, galaretką 2. Formy silikonowe 25x25 i 20 cm, na dnie rozłożyć herbatniki i wylać masę maślankową, schować do lodówki.
  • Maślankowy deser z truskawkami, galaretką 3. Galaretki wymieszać w gorącej wodzie, wystudzić, brzoskwinie pokroić na plastry i rozłożyć na wierzchu deseru, wylać prawie tężejącą galaretkę i schować do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maślanka Brzoskwinie w puszce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować