Maślankowe pierogi z farszem paprykowo-pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

cisto na pierogi jest delikatne-rozpływa się w ustach.Farsz można zmieniać w zależności od upodobań

  • 60 min

Składniki:

  • Na ciasto:1kg mąki,3 całe jaja,ok.0,8l.maślanki naturalnej.Farsz:1kg.pieczarek,1kg cebuli,4 duże papryki.Wszystko kroimy i smażymy na oleju.Po ostygnięciu mielimy przez maszynkę,doprawiamy solą,pieprzem i dowolnymi ziołami.W celu zagęszczenia farszu dosypujemy trochę bułki tartej

Maślankowe pierogi z farszem paprykowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto zagniatamy jak na kluski.Rzwałkowujemy na jak najcieńszy placek i wycinamy większa szklanką koła.Nakładamy farsz i zlepiamy.Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia.Najlepiej smakują na drugi dzień odsmażone na złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy