Czekoladowe

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To mocno czekoladowe ciasto zachowuje lekkość, a jego aromat jest oszałamiający.

Składniki:

  • BLACHA 24 X 24

    1 i 1/3 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka maślanki
    3 jajka
    1/2 szklanki oleju
    2 łyżki kakao
    100 g groszków czekoladowych lub startej czekolady
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 duże brzoskwinie
    płatki migdałowe do posypania

    Lukier:
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 łyżka mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakaem i czekoladą.
  • 2. Jajka ubijamy z cukrem, a następnie dodajemy olej i maślankę. Do masy jajecznej dodajemy suche składniki i mieszamy chwilę, tylko do połączenia się składników.
  • 3. Do formy wyłożonej papierem przelewamy ciasto, a następnie na wierzchu układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Posypujemy migdałami.
  • 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

    Odstawiamy do ostygnięcia, po czym polewamy lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować